Categories
News BG

Лято с Технократи 2022

И тази 2022 няма да премине без нашите забавни и легендарни летни приключения споделени заедно с вас и вашите деца. Началото ще поставим на 04 юли и ще продължим до края на месец юли(29)!

4 седмици с готини изненади, роботи, куп интересни гости и игри!

И тази година наш домакин беше музей “Борис Христов” с китен двор, костенурки (нинджи) и пространство за състезания и шумни експерименти.

Изберете предпочитана от вас седмица(и) тук.

Максимум 14 деца в група.

Categories
News BG

Партньорство с фондация “Америка за България”

Щасливи сме да споделим, че в края на 2020 година получихме подкрепа от фондация “Америка за България” по проект “Хибриден модел при онлайн учене”.

Проектът продължи 18 месеца, като си поставихме три основни цели: 1. Проведохме проучване-анкета с над 130 учители от над 20 различни училища в цялата страна. 2. Структурирахме техните отговори, с фокус върху основните предизвикателства при хибридна форма на обучение, в подробен доклад. 3. Проведохме безплатни обучения за над 60 преподаватели от цялата страна.

Благодарни сме на фондация “Америка за България” за оказаното доверие и подкрепа в това ново, но важно начинание.

Categories
News BG

Водородно състезание Horizon GP 2022

На 14 май се проведе второто национално състезание с водородно задвижвани автомобили за ученици (8-12 клас). Участваха над 40 деца, които бяха част от 6 отбора от различни градове в страната: Благоевград, Видин, Враца, Велико Търново, Русе и София, като всеки отбор конструира собствен автомобил задвижван с горивна клетка!
Благодарни сме на нашите партньори от Леново България и ING България, които подкрепиха това страхотно състезание, а Пица Доминос се погрижиха за пилотите и екипите в питстопа!

Големият победител (от град Враца) ще представи България на световното първенство в Холандия (02-04 юни). Очаквайте подробности!

Categories
News BG

Участие на Ивайло Бонев в 100% Будни

Съоснователят на Технократи, Ивайло Бонев, бе гост в сутрешния блок на БНТ – 100% Будни, за да сподели повече за участието на българския отбор в големия финал с автомобили задвижвани с горивна клетка (водород).
Представена бе колата, която се класира на призовото 3-то място, както и купата за дизайн!
Поздравления за страхотният отбор от Враца в лицето на Любомир Михайлов, Самуил Кюлев, Николай Ангелов и Мартин Петров, както и заместник председателя на българска федерация по автомодален спорт – Дамян Петров!

Може да гледате видеото тук!

Очаквайте повече информация за предстоящия локален финал в България на 7-ми май 2022!

Categories
News BG

Водородно състезание Horizon GP Москва 21′

За нас е огромна чест и удоволствие да споделим, че българският отбор (отборът на град Враца, победител в София 2019) представител на световното първенство по автомодален спорт и автомобили задвижвани с горивна клетка (водород) в Москва, се класира на престижното 3 място!
Благодарим на нашите партньори и организатори от Horizon Educational и InEnergy за поканата да се включим и за перфектната организация на цялото състезание.

Очаквайте локалното състезание в България на 14 (събота) май 2022 година! В състезанието ще вземат участие отбор от 8 училища в страната и над 50 деца и учители.

Ще ви държим в течение и ще споделим покана за събитието, когато знаем точното място на провеждане.

Categories
News BG

#МомичетаКодят

#МомичетаКодят е съвместна инициатива на Технократи и Lenovo, която иска да покаже на всички родители и техните деца, че момичетата имат място в света на технологиите.

Безплатните събития се проведоха на 22 и 23 май. На тях момичетата имаха възможност да сглобят и програмират роботче. Говорихме си за нови технологии и методи на учене.
Родителите и децата проявиха огромен интерес, като групите се запълниха почти мигновено.

Поради големия интерес, обсъдихме с Леново да продължим тази страхотна инициатива и през месец октомври.

Очаквайте информация за следващото събитие!

Categories
News BG

Фестивал на науката 2021

За 4-та поредна година, имахме удоволствието да бъдем част от едно страхотно приключение, наречено Фестивал на науката! Фестивалът се проведе в София Тех Парк, сграда “Джон Атанасов”. Изнесохме лекция на тема “Зелена енергия и водород – горивото на бъдещето”, добивахме енергия от вода и, разбира се, се постарахме нашите роботи да се включат в много игри и забавления.

Благодарим за поканата и страхотната организация на British Council!

Categories
News BG

Проект по програма Еразъм+

Първото онлайн обучение по програма Еразъм+ с фокус върху проложение и развиване на програми насочени към преподаване по метода на Множествената интелигентност беше проведено между 22 и 25 февруари. Организатор на онлайн обучението бяха нашите партньори от Испания – Дефойн (DEFOIN).
Екипът на Технократи сподели опита си в създаването на среда, която развива и подкрепя детското любопитство и въображение. Споделихме за технологиите, които прилагаме в процеса, както и за програмите, които развиваме.

Categories
News BG

Подкрепа на микро и малки предприятия по програма Иновации и конкурентоспособност

Екипът на Технократи получи финансова подкрепа за преодоляване на трудностите предизвикани от пандемията Covid-19 по оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”.

Categories
News BG

Летни приключения с Технократи 2020

И тази трудна и непредвидима 2020 не успя да ни попречи да споделим едно прекрасно лято заедно с вас и вашите деца. Пълни 5 седмици подготвихме готини изненади, роботи и куп интересни гости и игри! И тази година наш домакин беше музей “Борис Христов” с китен двор, костенурки (нинджи) и пространство за състезания и шумни експерименти.

Ще ви очакваме отново лятото на 2021