Казват, че хубавите неща ставали бавно, а ние, залисани в работа и забавления, така и не усетихме кога се измина първата година. Тя бе изпълнена с много уроци, както за малките технократи, така и за нашия екип. Тази една година само доказа, че това, което правим има смисъл и сме на прав път.

Започвайки с желанието да направим образователен център, който да запознае малки и пораснали деца с новите технологии и това как те отключват нови възможности за учене, стъпка по стъпка успяхме да осъзнаем, че екипът ни се учи заедно с децата, в което се корени и досегашния ни успех. Силата на това да кажеш: Не знам, нека научим заедно работи и създава истинска връзка между децата и менторите.

Практическите упражнения само доказаха, че няма по-работещ модел от “научи, приложи, провали се и го направи отново”! Видяхме как децата поемат отговорност за собствените си грешки и как полагат усилия, за да се учат от тях. Конструираме заедно роботи, вразумяваме ги, използвайки сензори, програмираме ги, за да знаят “кой е шефът”. Не на последно място, си говорим за това как природата и нашият свят да станат по-чисти, като добиваме енергия от слънце, вятър и вода, а бонусът е, че заедно  задвижваме умалени версии на автомобили с водород!

 

Рожденият ни ден е добър повод да благодарим на всички родители, които повярваха в нас и не само ни довериха децата си, но и споделиха мнения, знания и опит така, че да станем по-добри в това, което правим!

Искрено благодарим и на нашите партньори и приятели, които ни подадоха ръка, когато имахме нужда.

А най-много признание искаме да отдадем на всички малки великани, които, не само научиха много в нашите курсове, но и научиха много за себе си –  за предизвикателствата, свързани с поемането на отговорност, за силата на отборната работа и за удоволствието от новото знание. Истината е, че ние научихме също толкова от вас колкото и вие от нас, затова и вярваме, че Технократи е проект на всички нас – ментори, родители, деца и партньори!

Сигурно няма да успеем да отбележим всички замесени в това прекрасно приключение, наречено Технократи, но обещаваме да продължаваме в същия дух, да надграждаме програмите си, да представяме най-новите технологични решения в образователната сфера и най-вече да правим всичко това с ясното съзнание, че го правим за и с нашите деца!

Сега е време да насочим енергията си към следващата забавна седмица, изпълнена с курсове по роботика, програмиране и зелена енергия (тук може да научите повече за тях). Силно вярваме, че това е само началото.

До нови срещи!