SCHOOLS – STEM CENTRE & CLASSROOM

Classroom

Можете да започнете да водите STEM клас веднага!
Заповядайте в нашата споделена STEM класна стая, в която ще намерите всичко необходимо за множество STEM програми.

Класната ни стая е подходяща за групи до 16 деца, като обзавеждането ни дава възможност за гъвкваво ползване и пренареждане. Залата е технически обезпечена с Smart Екран Samsung, голям екран 65", стена за писание - Escreo, възжмоност за ползване на проектор, озвучаване и даже смарт устройство за измерване на 8 показателя за учебната среда!
* Разполагаме и с много друга техника при поискване.

Между другото, какво е STEM и какви са разликите между STEM/STEAM, че и STREAM?

А какво е STEM център?
STEM е съкращение от английски Science/наука, Technology/технологии, Engineering/инжинеринг, Math/математика. Като STEAM добавя Arts/изкуста, а в редки случаи хората говорят и за STREAM, където вкарват R за роботика.
Ние сме решили да използваме само STEM за благозвучие, макар, че използваме и изкуства в нашите програми.

STE(A)M обучения

Събраната информация ще послужи да разберем по-добре един STEM център обикновено се свързва с място, което има оборудване и среда, в която този вид преподаване е възможно. За да научите повече за STE(A)M методологии на преподаване вижте тук.

Научи повече

Showroom

Класната ни стая е свързана с нашият STEM шоурум, в който разполагаме с най-различно оборудване за водене на час.

Оборудването ни включва:
  • Kомплекти по роботика:
  • Конструктори - Lego 6-14 г / VEX 10-16 г
  • Образователни мини роботи - Sphero
  • Състезателни комплекти Rev Robotics
  • Множество други демонстрационни (Mekamon, Quad… )
  • Достъп до мейкърспейс с 3D принтиране, laser cutter...
  • Лаптопи и таблети Lenovo
  • Образователни комплекти за ВЕИ и екология - Horizon Educational
  • Платки програмиране - micro:bit / Arduino

Makerspace

Какво е мейкърспейс и какво е мейкърство?

Технократи е базирана в едно от най-вдъхновящите пространства в България - творческия технологичен хъб Resonator. Тук може да надникнете в един работещ мейкърспейс или споделена работилница, както и в други лаборатории, посветени на интереси като електроника, VR, музика, записи на подкасти и др.

Но преди да дойдете, ето и малко предварителна информация и вдъхновение.

Какво е мейкърспейс?

Мейкърспейс може да се каже, че е алтернативно име на една добре оборудвана споделена работилница. Името “мейкър спейс” идва от английски и буквално означава място за създаване. В един мейкърспейс обикновено ще намерите малки инструменти за ръчна работа с материали като дърво, метал, текстили и др., поялници и друго оборудване за работа с електроника, както и оборудване за дигитално производство (Digital Fabrication). В тази категория попадат машини като 3Д принтери, автоматични фрези (CNC), лазери и много други.

Целта на един мейкърспейс (познат още или като Fabrication lab) е да дава много възможности за бързо прототипиране на идеи, за това и те са често оборудвани на добро ниво за различни направления, но не предлагат индустриални машини за тясно-профилирани дейности.

Мейкърспейсът не изисква непременно да сте експерт, затова предлага и оборудване, с което лесно може да се научите да боравите ако искате да ремонтирате нещо ваше или да създадете семпъл предмет. За експертите са налични и по-специализираните машини, които изискват повече опит или обучение.

Вижте какво представлява мейкърспейсът на Resonator, в който ние от Технократи експериментираме и в който провеждаме обучения за деца и юноши.

Какво е мейкърство?

Партньорите ни от Resonator предлагат безплатен курс “Въведение в мейкърството” всеки месец. Можете да се запишете тук или да се свържете с нас за да проведем курс специално за Вашето училище.

Свържи се с нас