Изминали събития


За втора поредна година имахме удоволствието да станем част от квАРТал Фестивал. Наш домакин отново бе SOHO, като заедно си спретнахме едно технологично пътешествие с роботи, водородни коли и зелена енергия, а за да бъде изживяването невероятно компания ни правиха готините SolidFil, който споделиха повече за 3D принтирането и показаха как се принтира огромен динозавър!


За трети пореден път в продължение на една седмица, конструирахме и програмирахме роботи, говорихме си за професиите на бъдещето и добивахме енергия от слънце, вятър и вода! Във външния двор пък имахме място за гимнастика, фехтовка и шумни игри.

Забавна и образователна седмица за малките ни гости обещана и изпълнена 🙂


Пет поредни дни конструирахме и програмирахме роботи, говорихме си за професиите на бъдещето и добивахме енергия от слънце, вятър и вода! Във външния двор пък имахме място за гимнастика, айкидо и шумни игри.

Втора поредна забавна и образователна седмица за малките ни гости обещана и изпълнена 🙂


Пет поредни дни конструирахме и програмирахме роботи, говорихме си за професиите на бъдещето и добивахме енергия от слънце, вятър и вода! Във външния двор пък имахме място за гимнастика, фехтовка и шумни игри.

Обещахме една незабравима седмица за малките ни гости и я изпълнихме 🙂


В края на месец май Технократи се включи като съорганизатор в Дни на водорода, събитие, подкрепено от Министерство на транспорта, Министерство на Образованието и БАН. Освен, че участниците имаха възможността да видят водородно задвижвани автомобили, докарани от Брюксел, също така правихме експерименти за добиване на водород от вода!


По традиция и през тази 2018 година в началото на месец май Британският съвет организира Sofia Science Festival и ние имахме удоволствието да бъдем част от събитието. Малки и големи станаха част от нашите Праисторически Робо-приключения в компанията на В-Рекс, Клобо, Оби Уан и останалите герои! Освен приключения с роботи, организирахме и открит урок за възобновяеми енергийни източници.


В световният ден на Водата (22 март) бяхме поканени от мove.bg да направим дискусия и практическо занятие на тема възобновяема енергия и скритата сила на водата. Дори и най-малкият участник на 9 год. успя да задвижи автомобилче на водород.


Огранизирахме отворено занятие-дискусия на тема възобновяеми енергийни източници – видове, приложение, предимства и недостатъци. В рамките на три часа успяхме не само да поговорим на тази тема, но и да направим реален експеримент разделяйки водата на съставните и молекули и задвижвайки автомобилче на водород.

Наш домакин бе Висшето Училище по Застраховане и Финанси.


През месец септември станахме част от квАРТал Фестивал, който съвпадна с деня на София. Успяхме да направим двудневна интензивна работилница с малки и големи, в която успяхме да се запознаем с нашите роботи и да се състезаваме.

Наш домакин бе SOHO.


Една прекрасна инициатива в края на месец септември събра малки и големи за интересни и иновативни занимания в полите на Витоша. Технократи отговори на високите очаквания и заедно с част от нашите прекрасни роботи – Айк, Клобо и Нео успяхме да изпълним два дни с много смях и забавления.


В средата на месец август станахме част от летните занимания на Британското училище в София. Деца на възраст между 6 и 12 години имаха възможност да се запознаят с нашите роботи и да научат повече за това как те се конструират, програмират и управляват. Не пропуснахме възможността и да се позабавляваме с увлекателни състезания и игри.


Бяхме поканени от партньорите ни от фондация “Заедно в Час” да станем част от лятна им школа, която се проведе в 144 СОУ, град София. В рамките на една седмица имахме възможността да работим с група от 14 деца на възраст между 11 и 14 години. Успяхме заедно да научим как функционира един робот. Децата успяха да конструират своите роботи и да ги програмират да изпълняват определени задачи. Седмицата завърши със състезание между отделните отбори и конструираните от тях роботи.