Изминали събития


И тази трудна и непредвидима 2020 не успя да ни попречи да споделим едно прекрасно лято заедно с вас и вашите деца. Пълни 5 седмици подготвихме готини изненади, роботи и куп интересни гости и игри! И тази година наш домакин беше музей “Борис Христов” с китен двор, костенурки (нинджи) и пространство за състезания и шумни експерименти.

Ще ви очакваме отново лятото на 2021.


Реджо е образователна философия с корени в съвременната наука, хуманизма, изкуството и дигитализацията. През 1991г. е определена с доклад на Юнеско като най-добър образователен подход за ранното детство. Международната мрежа на Reggio Children – фондацията, която разпространява подхода по света – е активна в над 30 държави в 6-те континента, а събитието “Образът на детето” ще постави за първи път и България на картата на най-съвременния стандарт в сферата на ранното образование.

Много сме благодарни на Фондация Калейдоскоп за цялостната организация и специална покана да се включим и подкрепим първата по рода си подобна конференция у нас!

Събитието се проведе във Варна на 28 септември 2019.


Много сме благодарни на нашите партньори от ATOS Bulgaria за поканата да се включим в тази страхотна благотворителна инициатива. За втора поредна година ATOS инвестират време, желание и финанси, за да осъществят благотворителен тенис турнир в полза на SOS Детски селища! Ние от Технократи се включихме с провеждането на занятия по роботика и програмиране за над 30 деца от дома в Трявна.

Благодарни сме за поканата, страхотната инициатива и приятни емоции!


Изключително сме щастливи и удоволетворени, че станахме част от поредният страхотен айкидо лагер извън София, съвместно с нашите приятели и организатори от Айки Скуул . Лагерът се проведе в хотел Бързия Холидей, с. Бързия. Сенсей 5 дан Ивайло Петров се погрижи за обучението по айкидо, а ние се погрижихме в горещите следобеди да се забавляваме с роботика и програмиране!

Лагерът се проведе от 07 до 12 юли.


И месец август не отмина без летни забавления с нас. Пълни две седмици бяхме подготвили готини изненади, роботи и още куп игри, за да споделим и този месец от лятото заедно! И тази година имахме на разположение китен двор с костенурки (нинджи) и пространство за състезания и шумни експерименти.

Академията се проведе от 29 юли до 9 август


Първото ни лятно забавление през 2019 се проведе в началото на месец юли. В компанията на готини изненади, роботи и още куп игри! И тази година имахме на разположение китен двор с костенурки (нинджи) и пространство за състезания и шумни експерименти.

Академията се проведе от 15 до 19 юли в музикален център “Борис Христов”


И тази година имахме удоволствието да бъдем част от едно страхотно приключение, наречено Фестивал на науката! Фестивалът се проведе в София Тех Парк, сграда “Джон Атанасов”. Изнесохме лекция на тема “Зелена енергия и водород – горивото на бъдещето”, добивахме енергия от вода и, разбира се, се постарахме нашите роботи да се включат в много игри и забавления.

Благодарим за поканата и страхотната организация на British Council !

Повече за събитието – тук


В края на месец септември Технократи се включи в Европейската нощ на учените! Гостувахме на Националния природонаучен музей, където говорихме за възобновяема енергия, горивото на бъдещето – водород и как да изградим малки ежедневни навици, които да ни помогнат да живеем природосъобразно всеки ден!

Повече за събитието тук


За втора поредна година имахме удоволствието да станем част от квАРТал Фестивал. Наш домакин отново бе SOHO, като заедно си спретнахме едно технологично пътешествие с роботи, водородни коли и зелена енергия, а за да бъде изживяването невероятно компания ни правиха готините SolidFil, който споделиха повече за 3D принтирането и показаха как се принтира огромен динозавър!


За трети пореден път в продължение на една седмица, конструирахме и програмирахме роботи, говорихме си за професиите на бъдещето и добивахме енергия от слънце, вятър и вода! Във външния двор пък имахме място за гимнастика, фехтовка и шумни игри.

Забавна и образователна седмица за малките ни гости обещана и изпълнена 🙂


Пет поредни дни конструирахме и програмирахме роботи, говорихме си за професиите на бъдещето и добивахме енергия от слънце, вятър и вода! Във външния двор пък имахме място за гимнастика, айкидо и шумни игри.

Втора поредна забавна и образователна седмица за малките ни гости обещана и изпълнена 🙂


Пет поредни дни конструирахме и програмирахме роботи, говорихме си за професиите на бъдещето и добивахме енергия от слънце, вятър и вода! Във външния двор пък имахме място за гимнастика, фехтовка и шумни игри.

Обещахме една незабравима седмица за малките ни гости и я изпълнихме 🙂


В края на месец май Технократи се включи като съорганизатор в Дни на водорода, събитие, подкрепено от Министерство на транспорта, Министерство на Образованието и БАН. Освен, че участниците имаха възможността да видят водородно задвижвани автомобили, докарани от Брюксел, също така правихме експерименти за добиване на водород от вода!


По традиция и през тази 2018 година в началото на месец май Британският съвет организира Sofia Science Festival и ние имахме удоволствието да бъдем част от събитието. Малки и големи станаха част от нашите Праисторически Робо-приключения в компанията на В-Рекс, Клобо, Оби Уан и останалите герои! Освен приключения с роботи, организирахме и открит урок за възобновяеми енергийни източници.


В световният ден на Водата (22 март) бяхме поканени от мove.bg да направим дискусия и практическо занятие на тема възобновяема енергия и скритата сила на водата. Дори и най-малкият участник на 9 год. успя да задвижи автомобилче на водород.


Огранизирахме отворено занятие-дискусия на тема възобновяеми енергийни източници – видове, приложение, предимства и недостатъци. В рамките на три часа успяхме не само да поговорим на тази тема, но и да направим реален експеримент разделяйки водата на съставните и молекули и задвижвайки автомобилче на водород.

Наш домакин бе Висшето Училище по Застраховане и Финанси.


През месец септември станахме част от квАРТал Фестивал, който съвпадна с деня на София. Успяхме да направим двудневна интензивна работилница с малки и големи, в която успяхме да се запознаем с нашите роботи и да се състезаваме.

Наш домакин бе SOHO.


Една прекрасна инициатива в края на месец септември събра малки и големи за интересни и иновативни занимания в полите на Витоша. Технократи отговори на високите очаквания и заедно с част от нашите прекрасни роботи – Айк, Клобо и Нео успяхме да изпълним два дни с много смях и забавления.


В средата на месец август станахме част от летните занимания на Британското училище в София. Деца на възраст между 6 и 12 години имаха възможност да се запознаят с нашите роботи и да научат повече за това как те се конструират, програмират и управляват. Не пропуснахме възможността и да се позабавляваме с увлекателни състезания и игри.


Бяхме поканени от партньорите ни от фондация “Заедно в Час” да станем част от лятна им школа, която се проведе в 144 СОУ, град София. В рамките на една седмица имахме възможността да работим с група от 14 деца на възраст между 11 и 14 години. Успяхме заедно да научим как функционира един робот. Децата успяха да конструират своите роботи и да ги програмират да изпълняват определени задачи. Седмицата завърши със състезание между отделните отбори и конструираните от тях роботи.