Categories
News BG

Световно първенство с водородни автомобили Horizon GP 2023

България отново имаше представител в единственото по рода си световно първенство с водородно задвижвани автомобили за ученици – Horizon Grand Prix! Тази година световното първенство се проведе в Лас Вегас, САЩ, а нашият отбор бе представен от победителите в националното ни състезание – отборът на 18-то училище “Уилиям Гладстон”

България отново имаше представител в единственото по рода си световно първенство с водородно задвижвани автомобили за ученици – Horizon Grand Prix! Тази година световното първенство се проведе в Лас Вегас, САЩ, а нашият отбор бе представен от победителите в националното ни състезание – отборът на 18-то училище “Уилиям Гладстон” София
Нашият отбор се справи страхотно и спечели своята квалификация, като влезе с второ време в големия финал! В финала отбора се движеше солидно на 1-во място първите 2 часа, но след много тежки удари и поражения по автомобила (счупено серво, полуоска и носач) отборът загуби много време в питстопа и за съжаление не успя да се пребори за медал завършвайки на 12 място от 30 отбора!

Страхотна организация от страна на нашите партньори и организатори Horizon Educational!
Поздравление за положения труд на отбора и целия екип!

Още новини

24 ОКТ
Вече започна записването за новите ни групи по роботика, програмиране и 3D принтиране за деца. Групите са насочени към деца в различна възраст: 7-10 и 11-14 години, като предлагаме и курсове за напреднали деца и деца, които за пръв път се записват в подобна програма!
21 ОКТ
2023 година бе втора поредна година, в която имахме представител в най-престижното и голямо състезание по роботика в света - First Global Robotics. Състезанието се проведе в Сингапур между 6-10 октомври FIRST Global - отбор Технократи!
17 Сеп
България отново имаше представител в единственото по рода си световно първенство с водородно задвижвани автомобили за ученици - Horizon Grand Prix! Тази година световното първенство се проведе в Лас Вегас, САЩ, а нашият отбор бе представен от победителите в националното ни състезание - отборът на 18-то училище "Уилиям Гладстон"